Рецепта:
150 мл. прясно мляко
20 гр. жива мая
100 гр. захар
2 яйца(единия жълтък е за намазване)
1 ванилия
50 мл. олио
около 550 гр. брашно (може и повече)
Плънка:
300 гр. зимна тиква
1 с.л. канела
3 с.л. пудра захар
За украса:
1 с.л. сол
1 с.л. натурално нишесте
100 гр. брашно
вода за твърдо тесто
Замесваме си меко тесто,оставяме го да втаса докато си удвои обема,разделяме го на три еднакви топки.Всяка топка разточваме на кръг с големината на тавата(мята е 28 см.),мажем всеки кръг със смес от сварена и пасирана тиква,смесена с канелата и пудрата захар.
Редим трите кори една върху друга.Режем на 16 парчета,свързани в средата.
Оформяме питката по този начин: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.655161147875280.1073741887.619410704783658&type=3
Питката втасва за половин час,мажем с разбития с 1 с.л. олио и 1 с.л. вода жълтък,украсяваме с формички от тестото за украса и печем на 170 градуса.
Всички мои питки може да видите тук: https://www.facebook.com/100gramalubov?ref=hl
Няма коментари:
Публикуване на коментар